Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Miltai | Gaminiai iš miltų (Žmogus ir medicina | Mokslas)

.
(0) 2023-02-22 10
Mokslininkai iš specialiai sukurtų miltų pagamino duoną, kuri ne tik suteikė didesnį sotumo jausmą bet ir sumažino gliukozės kiekį kraujyje.
(0) 2023-02-06 0
Daugelis iš mūsų streso metu paguodos ieško paguodos maiste. Kodėl taip yra, kelia klausimą livescience.com.
(0) 2021-09-08 7
Jungtinės Karalystės (JK) mokslininkai eksperimentuoja genetiškai redaguodami duoną, kuri bus pirmoji tokia Europoje.
(1) 2021-05-19 4
Stengdamiesi sumažinti didžiulę naštą gyvajai Žemės biosferai, kiekvienas mažas dalykas yra svarbus. Net makaronų forma gali pakeisti mūsų išteklių vartojimą.
(4) 2021-05-14 0
Blynai, varškėčiai, įvairios dešrelės, jogurtai, sūreliai, keptos bulvytės su pomidorų padažu, pica, sultys – tai mėgstamiausias daugelio vaikų maistas ir valgiaraščio pagrindas. Ką apie tokį meniu mano medikai ir vaikų mitybos specialistai?
(0) 2021-04-20 30
Maisto švaistymas yra baisus dalykas, tačiau greitas gyvenimo ritmas lemia, kad pamirštame kas yra padėta virtuvės spintelėje.
(6) 2021-02-17 2
Užgavėnės ar sekmadienio pusryčiai daugelyje šeimų neįsivaizduojami be blynų. Miltiniai patiekalai – neatsiejama žmonių raciono dalis, kuri pirmiausia išeliminuojama pradėjus sveikai maitintis. Tiesa, miltinių patiekalų nereikėtų taip nuvertinti, nes juose taip pat gausu žmogui reikalingų maistinių medžiagų, sako prekybos centro „Rimi“ sveikesnės mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė – svarbu suvartojamas kiekis, pasirinkti miltai ir valgymo laikas.
(2) 2020-10-25 23
Pirmą kartą Lietuvoje, po ne vienerių metų bandymų, užaugintas sėkmingas kietagrūdžių kviečių derlius, iš kurio „Malsena Plius“ pagamino makaronus. Iki šiol kietagrūdžiai kviečiai buvo siejami su šiltesnio klimato šalimis – tai tradicinė itališka grūdinė kultūra, kurią pagaliau pavyko užauginti ir lietuviams. Įmonei tai reiškia didesnę nepriklausomybę nuo užsienio šalių partnerių pandemijos akivaizdoje, tvaresnę ir aplinkai draugiškesnę tiekimo grandinę, o ūkininkams – naujas galimybes brangiau parduoti populiarėjančią kietųjų kviečių produkciją.
(0) 2020-01-13 1
Į verdantį vandenį įdėkite pluoštą spagečių ir stebėkite: minkštėdami jie pradės linkti ir smukti, o vėliau iš lėto pasiners po vandeniu ir nusileis ant puodo dugno, kur susisuks į U raidės formą. Paaiškinti paprasta – virimo metu spagečiai minkštėja, lengviau deformuojasi, o gravitacija pritraukia sulinkusius makaronus prie dugno. Atrodo paprasta ir suprantama? Bet kaip įvertinti tą makaronų sulinkimą?
(1) 2019-10-21 8
Per ilgai užsibuvę mėsos gaminiai tiesiu taikymu keliauja į šiukšlių dėžę, ir dėl to net nesukame galvos. O kaip dėl ryžių ar makaronų?
(0) 2017-11-11 17
<em>Glitimas gali būti ne blogietis. Duomenys rodo, kad problemas pilve gali kelti kviečiuose esančios fruktanų molekulės jų netoleruojantiems žmonėms.</em>
(1) 2017-10-02 16
Nors duona yra maisto piramidės pagrindas, šiandien daugelis populiarių dietų ar svorio metimo atstovų rekomenduoja ją išbraukti iš savo kasdienio maisto raciono.
(0) 2017-09-27 1
<em>Žmonės, kurie privalo vengti gliuteno, greitai galės turėti savo duoną (ir pyragą) ir juos valgyti. Sukurta kviečių linija, negaminanti gliutenų, galinčių sukelti pavojingą imuninę r
(1) 2017-05-30 -3
Jeigu žmogus visą gyvenimą valgė aukščiausios rūšies miltų produktus, staiga juos pakeisti viso grūdo miltų produktais nederėtų, nors pastarieji ir yra naudingesni sveikatai. Taip LRT RADIJUI sako maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė.
(2) 2017-04-05 10
Makaronai – patiekalas, neretai sulaukiantis priekaištų dėl menkos maistinės vertės. Tačiau šįkart LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ skambėjo pagyros makaronams ir buvo išrinkta organizmui naudingiausia jų rūšis.
Metai: visi
[1-15] 16-30 >>